• PASSION MEETS SPIRIT

Lindemans AALST

3:1

vbc WAREMME

25:19 / 22:25 / 25:17 / 25:19 / 0:0

SCORE

25

Set 1

19

22

Set 2

25

25

Set 3

17

25

Set 4

19

Taai VBC Waremme brengt ons toch niet in problemen

Lindemans Aalst - VBC Waremme  3- 1

Setstanden : 25-19 / 22-25 / 25-17 / 25-19

Opstelling: Twan Wiltenburg (11), Tim Smit (2), Jeroen Oprins (23), Janusz Górski (9), Jakub Rybicki (16), Markkus Keel (2) en libero Tim Verstraete

Kwamen in: Gertjan Claes (-) Simon Van de Voorde (3)

Na onze Europese uitstap naar Doetinchem afgelopen woensdag was plaats van het toneel nu opnieuw ons eigen sportcomplex Schotte met als tegenstander de hekkensluiter in de EMVL het Waalse VBC Waremme. Ook al staan ze laatste, de mannen van Sasha Koulberg kan men beter niet onderschatten ondervonden we in de heenwedstrijd, ginds wonnen we wel met 0-3 maar een gemakkelijke zege was het zeker niet. Onze jongens beschikken stuk voor stuk over de nodige kwaliteiten maar een van onze grootste troeven dit seizoen is de manier waarop die gasten met mekaar omgaan, dit is gewoon een echte vriendengroep en dus ook op dat vlak hebben Johan en Dries al heel mooi werk geleverd. Seppe die bleef behalve een voorzichtige opwarming nog aan de kant maar met Markkus hebben we een evenwaardig alternatief op de pas en dat is toch een hele geruststelling. Ondanks de concurrentie van het basket was de opkomst en sfeer meer dan behoorlijk.

Twan en Kuba mochten starten en met een stevig blok zette het jonge tweetal de 1-0 op het bord. Aan de overkant liet Abinet zien dat hij er eveneens zin in had en bracht zijn ploeg gelijk 1-1. Een kloof maken zat er niet meteen in, Kuba maakte er op pas van Tim S. 6-4 van en voor de 7-5 haalde onze jongste Pool zijn hele snelle arm boven. De Video Check bevestigde een slimme tik van Adrian via het blok 13-11. Jeroen tikt heel slim in het gat op een moeilijke bal 14-11 en Janusz in 2 keer voor de 15-11. Het verschil in set 1 is gemaakt en dit houden we vast, Twan zorgt met een fraaie 1é tempo voor de setballen 24-18 en het is Kuba die met een harde zuivere diagonaal de 1-0 op het bord slaat.

Set 2 starten we goed maar enkele opslagmissers bij ons beletten ons van vlug een kloof te maken, Twan kan wel met een heel leep balletje de 6-5 scoren. Bij de bezoekers is het vooral Abinet die productief is en bij ons laten Kuba en Jeroen hun aanvallend kunnen meermaals bewonderen. Halfweg de set loopt Waremme enkele puntjes uit en voor de rest van de set is het achtervolgen voor ons. Na een Video Check in het voordeel van Waremme staat er 17-21 op het bord en probeert Johan met zijn 2é time-out het tij nog te keren. Twan kan met een snelle 1é tempo en een goed blok op Abinet ons nog even hoop geven 20-22 maar onze Waalse gasten geven de set niet meer af, 1-1 en dat was toch wel even slikken voor Schotte.

Herpakken is de boodschap bij begin van set 3 en dat hebben onze kerels meer dan begrepen, Waremme wordt meteen bij de strot genomen en in deze beginfase zien we een hele sterke Kuba aan het werk, hij knalt punt na punt via bezoekende handen op het bord en de 10-3 staat mooi te blinken. Waremme kan nog even tot op 3 punten naderen 15-12 maar tijdens de Video Check neemt Simon het voortouw en port onze mannen opnieuw aan, het zijn niet enkel woorden van onze grootste kapoen want voor de 16-12 geeft hij meteen het goeie voorbeeld. Jeroen maakt nog enkele hele knappe punten 18-13 en 19-15 en het is een stevig blok van Jeroen/Twan dat ons op setpunt zet 24-17. Markkus dan met een zeldzame opslagmisser maar aan de overkant keilt Malisse zijn serve overtuigend in het net en 2-1.

Set 4 gaan we op ons elan door en maken aan Waremme meteen duidelijk wie de sterkste is, via 3-0 gaat het naar 7-4 (mooie diagonaal van Jeroen) en voor de 12-8 is de lange arm van Simon net op tijd. De bezoekers klampen dan nog even aan maar ons aanvallend geweld is te sterk, het gaat nu met de konijnenpoot van Jeroen van 18-13 naar 21-15 (goeie serve van Jeroen) Markkus scoort met een rebound na opnieuw een stevige serve van Jeroen 22-15. Simon zet ons met een mooie 1é tempo op matchbal 24-18, zijn daaropvolgende serve gaat out maar Zuidberg knalt zijn serve vol in het net, 25-19 en 3-1 op het bord.

Twan bevestigde vandaag zijn goeie werk van de voorbije weken en de twinkel in zijn ogen verraden dat hij zich prima voelt in Aalst, Kuba scoorde een aanvallende 80%  (16/20) en dat zijn fantastische cijfers maar #StarOfTheGame ging naar Jeroen (23 punten) en dat is toch wel heel terecht, onze Antwerpse opposite stond samen met Loewis zijn zoontje te blinken na de wedstrijd.

Aanstaande woensdag om 20u30 ontvangen we Orion Volley Doetinchem in Schotte en onze goeie uitgangspositie ( heen 0-3 winst) wil niet zeggen dat die achtste finale in de CEV-Cup al binnen is, dus supporters allen aanwezig, tickets op: https://www.lindemansaalst.be/ticketshop.php

Volgende zaterdag trekken we dan naar de Steengoed Arena van Maaseik en inzet daar is niet meer of minder dan de leidersplaats in de EMVL, de verrassende nederlaag gisteren van Knack Roeselare bij Haasrode Leuven zorgt ervoor dat wie zaterdag de sterkste is in Maaseik alleen aan de leiding komt en dat is toch een hele mooie uitdaging. De spelers rekenen op massale steun in Limburg en met zijn allen kunnen we zo 2019 op een fantastische manier afsluiten, met zijn allen naar Maaseik.

Nu zondag om 18:00 zetten we de ticketverkoop voor de bekerfinale van zondag 16 februari open.

Alle info vindt u in deze link https://www.lindemansaalst.be/n_1007.html 

Wij hopen u terug massaal te zien in het Antwerpse Sportpaleis op zondag 16 februari.

MC