• PASSION MEETS SPIRIT

SCORE

25

Set 1

22

25

Set 2

13

25

Set 3

22

De vloek is verbroken

Lindemans Aalst 3-0 Decospan Menen 
Setstanden: 25-22, 25-13, 25-22


Opstelling: Samuli Kaislasalo (21), Twan Wiltenburg (9), Seppe van Hoyweghen (-), Tim Smit (7), Jakub Rybicki (5), Adrian Staszewski (7) en libero Tim Verstraete
Kwamen in: Gertjan Claes (3), Simon Van de Voorde (-), Markkus Keel (-)Voor deze laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie van onze EMVL kregen we zaterdagavond het bezoek van Decospan Menen, deze West-Vlaamse grensploeg zit in een overgangsjaar en na een eerder moeilijk begin zijn de mannen van Frank Depestele zich de laatste weken toch aardig aan het herstellen, opletten is dus de boodschap.
Bij onze troepen zagen we dat Jeroen wel aanwezig was maar daar bleef het dan ook bij, onze sterke Sinjoor kampt met een spierscheurtje in de enkel en ligt dan ook voor even in de lappenmand.
Adrian was er ondanks zijn verzwikte enkel van afgelopen woensdag in Zagreb wel bij, onze Poolse kapitein is dan ook niet de eerste de beste.
De zwaarbevochten 2-3 zege in Zagreb zal zeker het moraal van onze groep opgekrikt hebben na de uitschuiver van vorige week tegen Knack Roeselare.

Set 1 startte met een stevige opslag van jong talent Seppe Rotty die onze jarige libero Tim niet onder controle kreeg gevolgd door de eerste opslagmisser van de partij 1-1. De score die bleef tot 4-4 in evenwicht maar dan maakten de bezoekers een eerste kloof 4-7 en time out van Johan. Na de onderbreking ging Menen nog even stevig door geholpen door enkele missers aan onze kant en zo stonden we plots 7-12 in het krijt.
Ons tempo ging nu wel omhoog en zo knabbelden we onze achterstand weer weg, Samuli pakte uit met enkele knappe winners en Seppe bediende regelmatig fraai zijn middenmannen, het duurde wel tot 18-18 eer de kloof helemaal dicht was.
De ingevallen Gertjan zette ons met een ace op 22-21 en door een slimme zet van onze coach kreeg Martijn Colson plots Tim S. en Simon voor zich, deze muur zorgde voor de misser van Martijn en 23-21. De bezoekende setter Quentin Schouteten zorgde met een snelle 2e hands bal nog voor 23-22 maar een technisch knap uitgevoerde pipe van Adrian en een misser van Jente De Vries zorgden voor 25-22 en setwinst voor onze boys.

Set 2 kunnen we omschrijven als walk-over, de definitie van dit woord is overwinnen zonder aanwezigheid van tegenstander, Decospan Menen was fysisch wel aanwezig maar van die strijdlust van set 1 bleef niet veel over. Het kan natuurlijk ook aan ons liggen want onze kerels waren flink op dreef nu, Samuli pakte nog steeds stevig uit en de samenwerking tussen Seppe en Tim S. zorgde voor enkele van de mooiste 1e tempo aanvallen die we dit seizoen al te zien kregen. Via 7-2 ging het vlot naar 14-7 en 20-11. Bij 23-13 sloeg de bezoekende kapitein Jelle Sinnesael de bal uit en Twan maakte het mooie werk af met een ace, 25-13 en 2-0 op het scorebord.

Set 3 konden we ons meer dan behoorlijk spel aanhouden en de bezoekers die waren de opdoffer van de vorige set al vergeten en konden nu wel opnieuw aanklampen.
Adrian plaatste haarfijn voor de 3-1 en voor de 5-2 pakte Kuba uit met een krachtige pipe, onze jongste Pool die beschikt toch wel over een stevige arm.
Samuli zette ons met heel veel overtuiging op 10-7 en voor de 14-9 deed hij dit over na zeer fraai werk van Seppe. Tim S. maakte mooi af 16-12 na opnieuw een sterk staaltje passenwerk van Seppe en Tim liet ook zien dat hij moeilijke ballen kan omzetten in een winner 17-13.
De volgende service knalde Kuba de bal staalhard op het achterhoofd van Adrian en sterke Adi die gaf geen krimp.
Menen dat speelde nu zeer zeker goed mee en kwam zelf helemaal terug in de set 20-20, tijd voor Johan om zijn troefkaart op tafel te leggen met de inbreng Gertjan en Jakke forceerde meteen de beslissing met een plaatsbal in het West Vlaamse gat 22-21 en een winner via blokhanden 23-21.
Seppe Rotty scoorde nog een fraai punt maar het was Samuli die ons naar 25-22 en de 3-0 zege blokte.


StarOfTheGame ging naar onze jarige libero Tim Verstraete en dit was een mooie beloning van bezoekende coach Frank Depestele voor zijn goeie wedstrijd en meteen een passend geschenk voor zijn 21e verjaardag.

De titel boven dit verslag staat er speciaal voor iemand die ons nauw aan het hart ligt en die we de voorbije maanden gemist hebben en nu zijn we blij dat hij terug in ons midden vertoeft. De rest is bijgeloof en iets met een heksenkring en kaarsen.

Wat het ook is, hij mag na deze zege mee naar het sportpaleis.


Geen midweek volleybal deze week voor onze jongens maar volgende zaterdag trekken we naar Achel, de 3 punten pakken in sporthal “De Koekoek” betekent dat we de reguliere competitie als leider afsluiten en in onze barragematchen tegen VBC Waremme uitkomen.


Op woensdag 12 februari om 20u30 spelen we de terugwedstrijd achtste finale #CEVCupM tegen het Kroatische Mladost Zagreb, na onze 2-3 winst in Kroatië gaan we in Schotte nog eens flink moeten uithalen maar elke overwinning is goed voor een plaatsje in de kwartfinale en daarom supporters wees er ook 4 dagen voor het sportpaleis bij om onze boys te steunen, tickets op https://www.lindemansaalst.be/ticketshop.php