• PASSION MEETS SPIRIT

VC Feniks HAACHT

0:3

Lindemans AALST

16:25 / 20:25 / 18:25 / 0:0 / 0:0

SCORE

16

Set 1

25

20

Set 2

25

18

Set 3

25

Moedige thuisploeg maar toch vlotte winst

Feniks Haacht - Lindemans Aalst 0-3

Setstanden: 16-25 / 20-25 / 18-25

Opstelling: Samuli Kaislasalo, Seppe Van Hoyweghen, Tim Smit, Janusz Górski, Simon Van de Voorde, Adrian Staszewski en libero Tim Verstraete Kwamen in: Jeroen Oprins, Twan Wiltenburg, Jakub Rybicki Precies een week na de start van de EMVL kon ook ons nieuw bekeravontuur starten en dat met een achtste finale in Sporthal Den Dijk waar tegenstander Feniks Haacht zijn thuiswedstrijden afwerkt. Een bekeravontuur dat net als vorig seizoen wel eens tot in het sportpaleis zou kunnen reiken maar daar zijn we nog lang niet en daarom konden we maar beter geconcentreerd aan deze partij beginnen. De afstraffing van vorige zaterdag in Schiervelde zal zowel voor spelers als staff eventjes hard aangekomen zijn maar na een goeie evaluatie van waar het daar fout ging moet men dit snel ook weer loslaten want de wedstrijden volgen mekaar vlug na elkaar op. Bij de warming-up zagen we ontspannen maar geconcentreerde kopjes de eerder kleine zaal onder de loep nemen, vooral de beperkte opslagruimte zal wat aanpassing vragen. De partij begon met 2 opslagen in het net, zowel Adriaan als ex-Maaseik setter Stef Van Heyste misten hun opslag. De moedige thuisploeg moest al snel een kloofje toestaan en bij 6-9 probeerde thuiscoach Kris Vanrusselt met en time-out de rust in zijn ploeg te krijgen. Een ace van Adrian en een mooie snelle 1e tempo van Tim S. zette ons op een 12-16 voorsprong. Het mooiste punt van set 1 was toen Simon op een achterwaartse 1e tempo van Seppe heel fraai kon afwerken en de bordjes op 16-22 zetten. Simon had ook nog een sterke redding op de achterlijn in de aanbieding waarop Janusz aan een lepe duw genoeg had om ons een eerste setbal te schenken en het was aan Tim S. om deze te verzilveren, 16-25 en zo toch eenvoudige setwinst.

Set 2 begonnen we met dezelfde namen op het veld en onze koele Fin Samuli knalde staalhard langs de lijn voor 1-2. Tim S. lukte nog een mooie 1e tempo voor 3-4 en het viel wel op de Janusz zijn opslagen harder waren nu, de overkant had er moeite mee. Seppe die kon met een wondermooie een-hand-pas Samuli laten scoren voor 4-7. Wie dacht dat we nu vertrokken waren voor een demonstratie kwam bedrogen uit want plots zat er veel goesting in het spel van de thuisploeg en via 8-7 ging het naar 13-12. Bij 14-12 greep Johan in met een wissel, Jeroen kwam in voor Samuli en Jeroen liet meteen zien wat zijn beroep tegenwoordig is en dat is de bal keihard naar beneden meppen. Het gaspedaal ging bij ons nu toch wat dieper en dan was het verschil tussen beide ploegen toch wel duidelijk. Simon maakte na een spannende rally het mooiste punt van de wedstrijd en bracht ons zo op 17-20. De kloof groeide nog wat en het was Janusz die met een ace de 0-2 op het scorebord plaatste.

In Set 3 kwam Twan in de ploeg voor Tim S., Jeroen die bleef staan. Het was Twan die met een mooie opslagreeks ons al snel naar 1-6 leidde en dit was een bonus die we eigenlijk de hele verdere set konden vasthouden. Jeroen en Twan lukten een knap duo-blok voor 4-10 en de vreugde daarom zei veel over de sfeer in deze jonge groep, het is vooral de olijke Twan die met zijn grappen de sfeer er goed inhoud. Jakub kwam nog in voor Adrian en de set kabbelde rustig verder via 15-20 naar 17-24. Twan serveerde de eerste setbal nog buiten maar het was Janusz die de 18-25 op het bord duwde en ons zo naar de kwartfinale stuurt.

Die kwartfinales die worden in heen en terugwedstrijden gespeeld en voor ons wordt dat eerst uit bij Hellvoc Hemiksem-Schelle en dat volgende woensdag 30 oktober om 20u30 in het Gem. Sportcentrum Hemiksem en de terugwedstrijd een week later op woensdag 6 november om 20u30 in ons eigen Schotte. Aanstaande zaterdag 26 oktober om 20u30 is er onze 2? thuiswedstrijd in de EMVL tegen Caruur Gent en wie de Gentenaars in ons tornooi vorige maand bezig zag weet dat dit geen hapklare brok gaat worden en daarom met zijn allen naar Schotte en die kelen open. Tickets voor onze thuiswedstrijden op https://www.lindemansaalst.be/ticketshop.php MC