• PASSION MEETS SPIRIT

HELLVOC HEMIKSEM-SCHELLE

0:3

Lindemans AALST

16:25 / 14:25 / 18:25 / 0:0 / 0:0

SCORE

16

Set 1

25

14

Set 2

25

18

Set 3

25

Klasseverschil te groot

Hellvoc Hemiksem-Schelle – Lindemans Aalst   0-3

Setstanden: 16-25 / 14-25 / 18-25

Opstelling: Seppe van Hoyweghen, Tim Smit, Jeroen Oprins, Janusz Górski, Simon Van de Voorde, Adrian Staszewski en libero Gertjan Claes

Kwamen in: Jakub Rybicki, Twan Wiltenburg

In onze “Road to the Final” zaten we vandaag al aan de heenwedstrijd van de kwartfinale, tegenstander is het bescheiden Hellvoc Hemiksem-Schelle en de Antwerpenaars mogen niet echt een struikelblok zijn al mag je geen enkele tegenstander onderschatten. Het gemeentelijk sportcentrum van Hemiksem was aardig vol gelopen voor deze partij en ook heel wat schoon volk uit Aalst in de tribune. De 7é Hellvoc’er zo noemen de thuissupporters zich lieten van bij de start horen de ze er zeker in geloofden en als ook die van Aalst hun ding deden zat de sfeer er meteen goed in. Bij ons ontbrak de zieke Tim Verstraete maar met Gertjan Claes hebben we een ervaren polyvalente kracht in huis en met zo iemand kan je naar elke oorlog. Op de bank ook geen Dries te zien en zo moest Johan het daar alleen rooien maar onze coach had wel de steun van duivel-doet-al Geert Walravens.

Twee stevige bloks dat was onze start maar de 0-2 werd snel ongedaan gemaakt door de thuisploeg. Seppe die pakte uit met een formidabele redding maar de rally ging toch verloren voor 3-4. Nu was het moment gekomen voor een vliegende Jeroen en als onze boys even doordrukten kon thuiscoach Alain Dardenne bij 5-10 zijn eerste time-out goed gebruiken. Een staalharde 1é tempo van Tim S. zorgde voor 7-12 en de kanon service van Janusz bracht ons op 7-13. De thuisploeg bleef er wel waardig voor strijden maar Seppe die zijn middenmannen steeds beter weet te vinden leidde ons via 14-21 en 15-23 naar de eerste setbal. Jeroen met een ace maakte het werk af en zette de duidelijke 16-25 op het bord.

Zelfde opstelling bij de start van set 2 en als Tim S. 2 maal in dezelfde rally keihard op de libero van Hellvoc slaat is het de thuisploeg die toch knap kan scoren. Het gaat nu even gelijk op tot 6-6 maar dan drukken onze jongen toch door en het is vooral Tim S. die in deze fase met 2 stevige blokpunten en een goeie 1é tempo de kloof naar 14-7 brengt. Bij 17-9 mag Twan zijn opwachting maken en met een stevig blok zit hij meteen goed in de partij. De eveneens ingevallen Kuba kan met een harde diagonaal de kloof naar 22-11 brengen en als een set-up naar positie 4 dreigt tegen de antenne te gaan kan Janusz zowaar met zijn linkerhand knap afwerken en zo voor een karrevracht setballen zorgen. Het is de sterk spelende Tim S. die via blokhanden de 0-2 op het bord zet.

Kuba en Twan worden beloond voor hun goeie invalbeurt en mogen set 3 starten en dat is een heel leuk en hoopgevend feit dat in deze kern het niveauverschil tussen alle spelers niet zo groot is waardoor het geheel toch wel stevig is. Set 3 verloopt in dezelfde lijn als de vorige 2, de thuisploeg kan een tijdje aanklampen en ze doen dat nu tot 9-9 maar als het gaspedaal wat dieper geduwd wordt door onze mannen moeten de moedige thuisspelers zich toch gewonnen geven. Jeroen kan met zijn bomservice uitpakken voor 10-13 en Kuba zijn staalharde aanval knalt via thuishanden tegen het plafond en brengt ons op 11-16. Voor de 11-18 gebruikt Kuba hetzelfde type bom en de snelle arm van Tim S. zet ons op 14-20. Na een misverstand bij de thuisploeg kan Twan met een goeie 1é tempo voor de matchballen zorgen en het is Kuba die kan uitmaken 18-25 en 0-3. Onze jongens hebben er een goeie match opzitten tegen een tegenstander die weliswaar van een lagere klasse is maar die er samen met hun supporters tot de laatste bal het geloof en de sfeer inhielden en dat was toch wel heel knap om horen.

Komende zaterdag 2 november om 20u30 komt Greenyard Maaseik op bezoek in Schotte en een volle zaal moet onze mannen dan boven zichzelf laten uitstijgen om de landskampioen onderuit te halen. Tickets op https://tickets.lindemansaalst.be

Deze wedstrijd willen we ook ons steentje bijdragen aan de Stichting Hart voor Research Aalst.  Meer info vindt u via volgende link https://hartvoorresearchaalst.be/nl .
Er zal een collectebus staan waar iedereen een vrije bijdrage kan insteken dat integraal naar deze stichting gaat.

Volgende week woensdag 6 november om 20u30 spelen we in Schotte de terugwedstrijd in de kwartfinale BvB tegen Hellvoc Hemiksem-Schelle en is het aan ons thuissupporters om voor de sfeer te zorgen en onze mannen naar de halve finale te steunen, tickets op https://tickets.lindemansaalst.be

MC