• PASSION MEETS SPIRIT

Lindemans AALST

3:1

HELLVOC HEMIKSEM-SCHELLE

25:18 / 25:15 / 18:25 / 25:13 / 0:0

SCORE

25

Set 1

18

25

Set 2

15

18

Set 3

25

25

Set 4

13

Op naar halve finale BvB tegen Haasrode Leuven

Lindemans Aalst  - Hellvoc Hemiksem-Schelle  3-1

Setstanden: 25-18 / 25-15 / 18-25 / 25-13

Opstelling: Twan Wiltenburg, Seppe Van Hoyweghen, Tim Smit, Jeroen Oprins, Janusz Górski, Adrian Staszewski en libero Tim Verstraete

Kwamen in: Gertjan Claes, Jakub Rybicki, Samuli Kaislasalo

Na onze straffe stunt in de EMVL- landkampioen Greenyard Maaseik kloppen met 3-0- staat de focus vandaag terug op de beker van België want voor het tweede jaar op rij naar het sportpaleis daar zegt niemand in Aalst nee tegen. Onze heenmatch verliep naar wens met 0-3 winst vorige week in Hemiksem na een goeie wedstrijd van onze mannen. Voor de terugwedstrijd kan Johan over al zijn strijders beschikken en dus kon hij enkele jongens die de voorbije wedstrijden wat minder speelminuten kregen vandaag ritme laten opdoen, we hebben een evenwichtige kern dit seizoen maar dat seizoen is nog lang en we zullen elke kracht nog heel goed kunnen gebruiken. Woensdagavond en Hellvoc Hemiksem-Schelle is nu niet meteen de topaffiche, ook was er de reeds quasi zekere plaatsing voor de volgende ronde dus de opkomst naar sportcomplex Schotte was eerder matig te noemen, wel een delegatie van Hellvoc supporters zo’n 20 man sterk maar ze maakten lawaai voor 200, echte Antwerpenaars dus.

De bezoekers kunnen in set 1 even aanklampen tot 3-3 maar enkele netfouten aan Antwerpse kant en een killblok van Twan brengen ons op 6-4. Het is diezelfde Twan die met een mooie 1é tempo gevolgd door goed servicewerk de kloof naar 10-6 brengt en tijd voor de eerste time-out. Na de onderbreking gaan onze mannen nog even door en Tim S. zet met een goed blok de score op 13-6. Wie op dat moment denkt dat we freewheelend naar setwinst kunnen doorstoten kent de hardnekkigheid van Hellvoc niet, deze ploeg is wat klasse betreft een stuk minder dan onze boys maar karakter hebben ze des te meer en ze blijven vechten voor elk puntje, zo komen tot op 20-17 terug en dan grijpt Johan met een time-out in om het rommelig spel aan onze kant te stoppen. Het is Jeroen die met een goeie aanval 23-18 en een killblok ons de eerste setballen bezorgt. Een stevig blok van Jeroen/Tim S. maakt een einde aan set 1, 25-18 en we staan op 1 set van de halve finale.

Set 2 start Gertjan ipv Janusz en weer gelijk opgaand tot 4-4 en dan rustig een kloof uitbouwen, Adrian met een goed blok en een krachtige aanval zet ons op 8-5. Twan die viseert bij zijn opslagen net als in set 1 steeds de bezoekende libero Geert Wille en niet zonder succes. Na een time-out bij 11-6 is er opnieuw de vechtlust van Hellvoc en ze komen terug tot 12-10 maar vooral toch omdat wij slordig zijn. Voor de 14-10 hebben zowel de 1é scheidsrechter Marie-catherine Boulanger als de 2é scheids Eric Humblet op een aanval van Jeroen de touche niet gezien maar Jannes van Reeth is een sportieve boy en geeft zelf zijn touche aan, mooi moment was dit. Nog een opvallend moment was een formidabele redding van Tim V. met in dezelfde rally een toetsfout van onze libero, echt jammer voor onze kleine grote man want hij is aan een goeie wedstrijd bezig. Met degelijk spel gaat het nu via 19-12 naar 21-12 en het beslissend moment voor onze kwalificatie, Kuba slaat zijn opslag bij 24-14 nog in het net maar het is Gertjan die via bezoekende vingertoppen de 25-15 op het bord zet. Ons doel is bereikt nu snel deze partij afmaken is de boodschap.

In set 3 blijft het nu gelijk opgaan tot 7-7 en dan is het aan Hellvoc om uit te lopen, aan onze kant lijkt het wel op decompressie want het rammelt aan alle kanten. Johan beweegt hemel en aarde maar er komt geen lijn in ons spel, Hellvoc kan zijn kleine voorsprong behouden en in money-time zelfs nog uitbouwen omdat we op dit moment eigenlijk beschamend slecht staan te spelen. Het is de bezoekende aanvoerder Yentl Van Der Aa die met een tipbal de 18-25 op het bord zet en zijn ploeg een verdiende setwinst bezorgt tegen de leider in liga A.

Set 4 zit er niet meteen veel beterschap in ons spel, Hellvoc die zijn wel strijdvaardig en tot 4-4 kunnen ze bijbenen maar dan is het uit met de pret voor de bezoekers, onze mannen rechten eindelijk de rug en een killblok van Tim S. en staalharde bal van Samuli brengen ons op 8-5. De wedstrijd die kabbelt nu verder en fraaie punten wisselen af met slordigheden aan beide kanten. Het is in money-time vooral Tim S. die ons met enkele goeie blokpunten en een fraaie 1é tempo naar ruime voorsprong leiden. Kuba met een goed blok zet ons op matchbal en het is Twan die met een goed blok de 3-1 winst op het bord zet.

Als bij de voorstelling van de starting-six onze speaker het nog over de “Killers van Maaseik” had dan was het vanavond eerder een bleek afkooksel van wat we vorige zaterdag zagen maar niet getreurd, ons doel de halve finale is bereikt en als we nu de horde Haasrode Leuven in de halve finale kunnen nemen staan we op zondag 16 februari 2020 opnieuw in het sportpaleis en daar gaat het om. Noteer alvast volgende data, op woensdag 20 november om 20u30 ontvangen we Haasrode Leuven in Schotte voor de heenwedstrijd en 10 dagen later op zaterdag 30 november om 20u30 trekken we naar de sporthal in Haasrode voor een plaats in de finale BvB.

In de EMVL verdedigen we nu zondag om 14u00 in de Pole-Ballon onze co-leidersplaats tegen VBC Waremme en zal alle steun dus meer dan welkom zijn

MC