• PASSION MEETS SPIRIT

Lindemans AALST

2:3

BDO HAASRODE LEUVEN

31:29 / 22:25 / 16:25 / 25:21 / 13:0

SCORE

31

Set 1

29

22

Set 2

25

16

Set 3

25

25

Set 4

21

Sterk Haasrode Leuven klopt wisselvallige thuisploeg

Opstelling: Tim Smit, Jeroen Oprins, Janusz Górski, Simon Van de Voorde, Adrian Staszewski, Markkus Keel en libero Tim Vestraete
Kwamen in: Gertjan Claes, Seppe Van Hoyweghen, Samuli Kaislasalo, Twan Wiltenburg

Als een finale in het sportpaleis het hoofdgerecht is dan kregen we na de amuses Feniks Haacht en Hellvoc Hemiksem-Schelle vandaag een heel zwaar voorgerecht op ons bord met BDO Haasrode Leuven. Die bekercompetitie is altijd iets heel speciaals waar men een mindere prestatie meestal cash betaald en in een halve finale zitten geen kneusjes dus top zijn is de boodschap. Het is al voor de 53é keer dat men in België voor die cup strijd en van de vorige 52 wonnen Roeselare (12) en Maaseik (14) er samen 26, precies de helft dus en ook onze voorgangers mochten enkele cups in hun trofeeënkast zetten (Asse-Lennik in 1985 en VC Lennik in 1992, 1993 en 2015) dus de naam Lindemans Aalst ook op die erelijst plaatsen is een doel op zich. Iedereen was fit en een goed gevuld Schotte moest de thuisploeg maar naar een goeie uitgangspositie stuwen voor de terugwedstrijd op zaterdag 30 november in Haasrode.

De studieronde verliep gelijk op en de eerste echte opwinding zagen we toen Janusz voor de 6-4 een stevig blok in huis had tegen de aanvalsmachine aan de overkant Gert Van Walle, Gert kennen we nog van 2 jaar terug en onze ex-opposite kan nog steeds prima cijfers voorleggen op zijn 32é. Als Jeroen wat later zijn hamer bovenhaalt gaan we naar 11-8 en ziet het er mooi uit maar dan treft Adrian 2 keer het sterke bezoekende blok op zijn weg en staat het terug 11-10. Opnieuw kunnen we enkele puntjes uitlopen via slimme aanvallen van Jeroen en Janusz via blokhanden gaat het naar 16-12 maar Haasrode Leuven geeft niet af en komt terug tot 18-18. Zo blijft het op en neer gaan en zien we strijd langs beide kanten om deze eerste belangrijke set binnen te halen. Het zijn de bezoekers die op 22-24 de eerste setballen krijgen maar Simon met een 1é tempo en Janusz met een sluwe duwbal brengen ons terug tot 24-24. Haasrode Leuven komt nog 2 keer op setbal maar nu is het Tim S. met een 1é tempo en Janusz via blokhanden die ons op 26-26 zetten. Spanning ten top in Schotte en zeker als Adrian ons op 27-26 blokt maar nu is het Laszlo De Paepe die zijn ploeg weet te redden. Zo gaat het nog even weg en weer en is het uiteindelijk Jeroen die er op 30-29 met een zuiver ace een einde aan maakt, opluchting op de tribunes maar we zijn nog lang niet thuis.

Was ons niveau in set 1 nog ok aan de 2é set beginnen we alvast heel rommelig en bij 1-5 grijpt Johan in met een time out. De kloof die Haasrode Leuven nu reeds maakte gaan we in heel deze 2é set niet meer dicht krijgen en dat vooral door Gert Van Walle, ons blok krijgt nauwelijks vat op de sterke opposite. Van 3-7 en 5-9 gaat het naar 5-12 en kijken we halfweg set 2 tegen een achterstand van liefst 7 punten op, Johan stuurt bij met wissels en zijn 2é time-out en is ons spel niet goed we blijven wel vechten voor elke bal en zo keren we terug in de set via 19-23 tot 21-23. Na de time out van bezoekende coach Kris Eyckmans slaat Adrian zijn opslag in het net en op 22-24 gaat Simon zijn serve in het net. 22-25 en in het bezoekende hoekje veel vreugde en plezier in een voor de rest stil Schotte.

Set 3 gaat het bij ons van kwaad naar erger en ons spel blijft heel krampachtig verlopen. Volleybal is en blijft toch een rare sport want diezelfde namen die hier enkele weken geleden een sterk Greenyard Maaseik met 3-0 klopten zijn nu zwaar op drift. In het begin van de set is er nog Simon die na de time-out bij 3-6 met een goeie rebound en een stevig blok voor wat weerwerk zorgt en in de score kunnen we tot halfweg de set de kloof binnen de perken houden maar 2 missers van de ingekomen Samuli zorgen voor de 11-14 en dan is het hek van de dam. Een sterk Leuven speelt ons op dit moment van het veld en walst naar een 1-2 voorsprong als Adrian op 16-24 buiten serveert.

Set 4 herpakken we ons eindelijk toch een beetje gaat het na een mooie pipe van Adrian bij 5-4 naar 8-5 als Jeroen binnen mept. In deze fase is het vooral Jeroen die bij ons zichzelf terug gevonden heeft en via 12-8 en 17-12 gaat het naar 21-14. De bezoekers strubbelen dan nog even tegen en komen op 22-18 maar na een sterke redding van Tim V. is het Tim S. die kan afmaken, 2-2 en de tiebreak zal beslissen.

In die tiebreak vechten beide ploegen natuurlijk voor elk punt en voor de 4-3 is er een pipe van Gertjan waar hij zichtbaar heel blij mee is. Voor de 6-6 knalt Seppe Baetens eerst tot 4 keer toe in ons blok om dan uiteindelijk toch te kunnen scoren, beklijvende rally was dit. Adrian slaat vol in het blok van Van Walle en zo draaien met een 7-8 achterstand. Geen van beide ploegen kan meer dan 1 punt voorsprong nemen, bij ons pakt Gertjan nog enkele keren stevig uit en bij de bezoekers gaat alles naar Van Walle die al wat hij krijgt in punten omzet. Bij 13-14 is het een stomme netfout die ons lot bezegeld. Een Sterk Haasrode Leuven pakt met deze verrassende uitzege een flinke optie op de bekerfinale maar opgeven gaan we zeker nog niet doen. In Haasrode moeten we zowiezo gaan winnen nu, doen we dat met 0-3 of 1-3 dan spelen wij de finale, bij 2-3 komt er een golden set om de finalist te bepalen, elke zege van Haasrode Leuven is voor ons fataal.

Aanstaande zaterdag 23 november om 20u30 komt met Tectum Achel een andere revelatie in de EMVL naar Schotte en onze jongens moeten de nederlaag van vandaag maar even opzij zetten en waardig hun leidersplaats verdedigen maar niet zonder de steun van heel de Lindemans familie, kaarten voor deze wedstrijd op https://www.lindemansaalst.be/ticketshop.php

Voor de terugwedstrijd in de halve finale BvB op zaterdag 30 november in de Sporthal van Haasrode kan men zijn tickets nog aankopen NA de wedstrijd van nu zaterdag aan de kassa (inkom Schotte) prijs 10€/ticket.
 MC