• PASSION MEETS SPIRIT

Lindemans AALST

0:3

Lokomotiv NOVOSIBIRSK

12:25 / 19:25 / 23:25 / 0:0 / 0:0

SCORE

12

Set 1

25

19

Set 2

25

23

Set 3

25

Russen een maatje te groot

Opstelling: Twan Wiltenburg (4), Seppe Van Hoyweghen (1), Jeroen Oprins (6), Janusz Górski (2), Simon Van De Voorde (2), Jakub Rybicki (13), en libero Tim Verstraete

Kwamen in: Samuli Kaislasalo (5), Gertjan Claes (-), Adrian Staszewski (5), Markkus Keel (2)

Amper 3 dagen na de zenuwslopende 5-setter tegen VBC Waremme staat de terugwedstrijd in de kwartfinale CEV-Cup tegen Lokomotiv Novosibirsk op het programma. Ondanks de 3-0 nederlaag vorige week in Siberië zien we een meer dan behoorlijke opkomst in Schotte maar de Russische wolkenkrabbers die zijn een attractie op zich en dan is hun grootste jongen -de 19-jarige opposite Maxim Sapozhkov meet 2,19m- nog thuis gebleven. Centimeters genoeg dus bij de bezoekers en er liep ook heel wat Russisch volk uit sportieve en medische staff rond in Schotte, budget is blijkbaar geen probleem bij deze Europese topper. Bij ons nog geen Tim Smit, onze sympathieke Nederlander die laat zijn enkel nog rusten in aanloop van wat nog komen moet.

De Russen laten meteen zien dat ze het kort willen houden vanavond en halen van in het begin hun grote kanonnen boven, heel veel opslagdruk en stevig en secuur aanvalsspel. Wij kunnen daar te weinig tegenover stellen en zo gaat het snel via 4-8 over 7-12 naar 9-16. De Russische overmacht is te groot voor onze jongens en als dan ook de scheidsrechter -de Sloveen Valentar Bernard- zich van zijn strengste kant opstelt is het 12-25 voor we het goed en wel beseffen.

Set 2 knallen de bezoekers rustig verder en hoe speaker Sven ook zijn best doet Schotte dat wordt steeds stiller en stiller. We kunnen natuurlijk wel genieten van de hele fraaie punten die de Russen soms scoren en bij ons kunnen Jeroen (6-8) en Kuba (8-15) af en toe stevig uithalen. Johan die doet de nodige wissels maar onze coach ziet ook wel dat de overmacht te groot is en maakt zich verder ook niet echt druk, sport is ook kunnen verliezen. Binnen de 45 min. staat het 0-2 en heeft Novosibirsk zijn ticket voor de halve finale beet, wij moeten nu proberen om toch de eer te redden en een setje meepakken.

Bijna een hele andere ploeg aan de start van set 3 bij de bezoekers maar er staat nog mooi en lang volk op het terrein hoor, het nr 16 Dmitri Lyzik is een 19-jarige knaap van 2,14m en raar om zien dat onze toren Simon omhoog moet kijken naar die gast. We kunnen nu wel gelijke tred houden en Kuba neemt bij ons het voortouw, met enkele rake winners en fraaie blokpunten zorgt onze jongste Pool dat we tot money-time kunnen dromen van setwinst. Op 23-24 matchbal gaat de service van onze kapitein Adrian out en ons Europees avontuur voor dit seizoen in helemaal afgelopen.

Onze jongens kunnen terugblikken op een gevarieerd Europees optreden in deze CEV-Cup, in december kregen ze met Orion Volley Doetinchem een mooie opwarmer, met 0-3 uit en 3-0 thuis was de volgende ronde verdiend. In de achtste finale was er de slijtageslag bij het Kroatische Mladost Zagreb, 2-3 winst in Kroatië en thuis een 3-1 zege. En in de kwartfinale was er het avontuur in Siberië, absoluut een ervaring voor onze jonge bende.

Nu krijgen onze gasten enkele dagen meer dan verdiende rust en zowel spelers, staff als supporters kunnen nu de batterijen weer opladen want op zaterdag 14 maart om 20u30 komt Knack Roeselare op bezoek in Schotte voor de start van de Champions Final 4 en willen we daar een rol van betekenis in spelen zou het super zijn om de 3 punten dan in Aalst te houden. Tickets voor deze topper op; https://www.lindemansaalst.be/ticketshop.php

En dan nog dit: Ten voordele van #HartVoorResearchAalst hebben we alle spelers in een kaartspel gepropt
Voor €10 steunt u integraal dit project
Te koop aan de kassa bij thuiswedstrijden
info: https://www.hartvoorresearchaalst.be/

 

MC