Lindemans Aalst - Passion meets spirit Lindemans Aalst
  • PASSION MEETS SPIRIT

Lindemans AALST

2:3

Decospan MENEN

23:25 / 26:24 / 25:15 / 19:25 / 10:15

SCORE

23

Set 1

25

26

Set 2

24

25

Set 3

15

19

Set 4

25

10

Set 5

15

Wisselvalligheid verliest van héél veel goesting

Opstelling: François Lecat, Twan Wiltenburg, Jeroen Oprins, Seppe Van Hoyweghen, Simon Van De Voorde, Jakub Rybicki en libero Tim Verstraete
Kwamen in: Francesco Zoppellari, Danny Poda, Matěj ŠmídlDe eerste officiële wedstrijd met publiek (beperkt tot ong 300 mensen) in Schotte in deze coronatijd werd op passende manier geopend met een korte huldiging voor de grote bezieler van sportcomplex Schotte, de begin augustus overleden Ilse Uyttersprot kreeg postuum een dankwoord en het applaus dat volgde was aangrijpend voor ieder van ons die Ilse gekend heeft. Opvallend vroege aanwezige in onze tribunes was de nieuwe Belgische bondscoach Fernando Muñoz, de Spanjaard zat al om 18u45 het geheel te overschouwen.

Vooraf was er wat commotie op de sociale media omdat Lindemans Aalst op vraag van Decospan Menen deze wedstrijd niet wou uitstellen, de West-Vlamingen misten om verschillende redenen 3 receptie-hoek spelers en dus drongen noodmaatregelen zich op voor coach Frank Depestele. Lowie Stuer en Leonis Dedeyne waren de hoekspelers van dienst er trokken daar zeker aardig hun streng.

Onze opening die mocht er best zijn en het waren vooral Jeroen en Kuba die enkele gepaste raketten afvuurden. Het ging snel naar 10-5 en de bezoekende coach riep zijn troepen samen om te bezinnen, een actie met gedeeld succes want onze jongens bleven op een aardig niveau verder ballen. Simon zette na mooi werk van Seppe de bordjes op 19-15 en voor de 20-15 tekende Kuba, onze jonge Pool had eerst een ultieme defensie in huis en pakte dan uit met een stevig blok. Met deze score zou men een set nooit meer uit handen mogen geven maar in money-time kregen we enkele missers van Jeroen en het was Menen dat bij 23-24 voor de set mocht serveren. Lowie Stuer tikte de bal via de handen van Jeroen tegen de antenne en de vreugde in het groen-zwarte kamp was groot, 0-1 en dit was toch een eerste dompertje voor ons.

Set 2 gingen de bezoekers op een wolk van enthousiasme door en zetten ons al vlug op 2-5 maar enkele goeie bloks van Twan en Kuba en we kwamen wel terug op 6-6. Tot 9-9 konden we vasthouden maar dan begonnen we aan een periode klungelen voor gevorderden. Het was in deze fase vooral onze opbouw die het liet afweten en Johan greep in met de logische wissel Francesco voor Seppe. Echt veel vlotter liep het niet meteen en Stuer zorgde met een ace voor 15-21. Set voor de bezoekers dachten we in de tribune maar onze mannen toonden veerkracht, onder leiding van Simon ging het naar 21-22 en het was onze kapitein zelf die met een knappe maar o zo nodige rebound voor 22-22 zorgde. Als Matěj zijn aanval uitgaat en het scorebord 22-24 aangeeft maakt Johan zijn wissel Seppe/Francesco ongedaan en het zijn François met 2 aanvallen en Simon met 2 blokpunten die het laken nog naar ons toe trekken en de 1-1 op het bord zetten.

Set 3 komen we eerst op 0-2 maar scores van Kuba en Simon en enkele missers aan de overkant en we maken al vlug de kloof 8-4. De time-out van Depestele brengt niet meteen soelaas voor de bezoekers en onze jongens gaan door op hun elan. Op dit moment brengen wij ons betere volleybal, veel variatie en de juist focus. Bij de 15-12 noteren we nog een spectaculaire redding van Kuba, de Poolse springveer hangt over de boarding maar het is toch de Bulgaar Lapkov die weet te scoren. Op geen enkel moment komen we nu in problemen en een misser van Stuer zorgt voor 25-15 en de 2-1 voorsprong.

In set 4 toont Menen meteen dat we nog niet met hun klaar zijn, met heel veel drive grijpen ze ons vast om niet meer te lossen. Na de 3-5 komen we nog even terug tot 9-9 maar dan is het Decospan dat de kloof maakt. Meerdere missers bij ons maar het zijn vooral Lapkov en Colson die ons nu weten te vinden. Als op setbal scheidsrechter Willems toch wel heel streng is voor Seppe staan de West-Vlamingen op 2-2.

De tie-break die is er voor ons teveel aan, het spelniveau van onze jongens is nu te laag om de losgeslagen bezoekers in te tomen. Misser na misser bij ons en aan de overkant een opposite die niet meer te stoppen is, Lapkov maak 5 winnende punten in deze tie-brak en leidt zijn team zo na een verdiende 2-3 overwinning.


Onze openingsmatch is er dus meteen eentje waar we met de voetjes op de grond gezet worden, het is natuurlijk nog vroeg maar dit zou wel eens een moeilijk seizoen kunnen worden. Bij vlagen spelen we prima volleybal waar weinig op aan te merken valt maar het verval is nooit ver weg en dat moeten Johan en Joost er de komende wedstrijden toch uit krijgen.

De titel van #StarOfTheGame was voor Trifon Lapkov en dat was een juiste keuze van Johan.

Volgende zondag om 19u00 kunnen we ons al meteen herpakken in de Steengoed Arena bekampen we dan het vernieuwde en versterkte Greenyard Maaseik van Joel Banks