Lindemans Aalst - Passion meets spirit Lindemans Aalst
  • PASSION MEETS SPIRIT

Greenyard MAASEIK

3:0

Lindemans AALST

28:26 / 25:22 / 25:21 / 0:0 / 0:0

SCORE

28

Set 1

26

25

Set 2

22

25

Set 3

21

Wedstrijdverslag Maaseik - Aalst

Opstelling: Danny Poda (8), Twan Wiltenburg (4), Mate›j Šmídl (15), Seppe Van Hoyweghen (1), Simon Van De Voorde (7), Jakub Rybicki (10) en libero Tim Verstraete
Kwamen in: Francesco Zoppellari, François Lecat, Jeroen Oprins

 

Na het thuisverlies op de openingsspeeldag tegen Decospan Menen op bezoek moeten Greenyard Maaseik is geen sinecure, er zijn makkelijkere verplaatsingen. Onze jonge bronzen EK winnaars Robbe en Wout waren wegens Covid-19 quarantaine nog niet van de partij en François (schouder) en Jeroen (adductoren) sukkelden met kwaaltjes.
Ook aan de overkant zat Joel Banks met kopzorgen, na de zware en teleurstellende trip naar Zwitserland (voorronde CEV-CL) was zijn midden onthoofd door blessures van Mitchell Stahl en Pieter Verhees, Elias Thys kreeg daar steun van opposite Lou Kindt.

Van bij de opening zag je bij onze jongens de juiste focus, nog geen wereldvolleybal maar met een gezonde agressie en gretigheid dat zien we graag. Danny leek wat stress te hebben door zijn basisplaats maar gaandeweg liet hij ook knappe dingen zien. Kuba voor de 4-3 en Matej voor de 5-4 zorgden met keiharde aanvallen dat Greenyard in ons vizier bleef al maakte Javad Karimisouchelmaei er met een ace wel 7-4 van.
De kloof bleef schommelen rond 3 à 4 punten tot 19-15 en dan bracht Mate›j in zijn eentje ons langszij met eerst een winner gevolgd door 3 aces. Een sterke Kuba hield ons nu in de set tot 26-26 maar het is Cox die met een ace ons lot beslecht voor deze eerste set, 28-26 en 1-0 voor de Limburgers.

Set 2 zal de set van de opslagmissers worden, 9 opslagmissers van onze jongens is echt wel teveel al moet Maaseik niet veel onderdoen, ook daar 8 serve errors. Op het scorebord ook niet meteen afscheiding, Mate›j zorgt voor enkele fraaie winners na steeds voortreffelijk werk van een vandaag sterk spelende Seppe, onze jonge setter voelt zich blijkbaar prima in de buurt van zijn grootouders. Na de 10-10 neemt Maaseik wel afstand onder impuls van Cox en een op toeren komende Esfandiar, deze Iraanse reus is niet alleen een sterke maar ook een slimme speler, zijn zachte ace bij 22-18 was daar een bewijs van. Die andere Iraniër Javad verschalkte op 24-22 met een snelle 2é bal ons blok en de 2-0 was een feit.

Geen hangende kopjes bij ons in set 3, onze mannen bleven er in geloven want het verschil tussen beide ploegen was echt niet groot. Kapitein Simon zorgde blokkend en aanvallend voor een mooie 1-3 opening en tot 5-5 bleven we goed bij. Enkele missers van Danny zorgden voor 9-6 en in de time-out die Johan nam stuurde hij zijn druk maar rustig zijn spelers bij.
Bij de Limburgers faalde nu ook Jelte Maan aanvallend enkele keren en zo ging het naar 11-10. Esfandiar en Cox bleven scoren voor Maaseik maar tot 20-20 lieten we niet los. Jolan Cox maakte dan met 3 winners het verschil en het was Esfandiar die bij 24-21 Mate›j afblokte en de zware 3-0 cijfers op het bord zette.

#StarOfTheGame ging naar Amirhossein Esfandiar en dat was terecht, Johan wist wel wie hem pijn deed vanavond.


In tegenstelling met vorige week verlaten we nu wel met vertrouwen de Steengoed Arena, op geen enkel moment lieten we zwakte zien vanavond, er zat zeker meer in. Onze coach zat na de wedstrijd even redelijk diep in gedachten verzonken en kon zijn ontgoocheling niet verbergen maar hij zal de eerste zijn om met zijn jongens het goede uit deze match mee te nemen naar de volgende opdracht. En dat is zaterdag 17 oktober om 19u30 in Schotte tegen Caruur Gent, en laat ons hopen met publiek.

Omdat dit verslag zou kunnen gemaakt worden zorgde ons bestuur toch voor een zitje voor ondergetekende waarvoor mijn dank.
MC