• PASSION MEETS SPIRIT

SCORE

23

Set 1

25

25

Set 2

20

19

Set 3

25

16

Set 4

25

Cox serveert ons knock-out

Opstelling: François Lecat (9), Twan Wiltenburg (5), Seppe Van Hoyweghen (2), Simon Van De Voorde (7), MatÄ›j Šmídl (13), Jakub Rybicki (13) en libero Tim Verstraete
Kwamen in: Wout D’Heer (5), Robbe Van De Velde (-), Danny Poda (2), Francesco Zoppellari (-)


Een topper tegen Greenyard Maaseik zorgt steeds voor een vol huis, heel veel sfeer, veel persmensen die vooraf druk heen en weer hollen, danseresjes die hun nieuwste moves komen showen, kortom een gezellige drukte. Niet zo in deze corona tijden al hadden onze zaalzetters vooraf flink hun best gedaan en gaf onze speaker van voor de start reeds flink van jetje. Het vuurwerk dat was wel aanwezig en tribune B en C waren opgesteld met reuzespandoeken met de logo’s van onze sponsors op, dit was mooi werk om zo onze sponsors toch eens extra in het zonnetje te zetten want zonder die mensen valt heel de machine stil. Dat TV-Oost en TV-Limburg deze partij op hun website streamen met vakkundig commentaar van Kristof Hoho en Alain Dardenne onderstreept nog maar eens het belang van deze wedstrijd.

De wedstrijd startte met stevig volleybal langs beide kanten en het was Seppe die ons met een staalharde ace op 4-2 zette, bij de spelersvoorstelling omschreef onze speaker Seppe nog met de poëtische zin “hij zweeft als een vlinder en steekt als een bij” dit was daar een mooie illustratie van.
Wie in de eerste set ook stak was aan de overkant Lou Kindt, het was lange Lou die zijn team op 9-9 knalde en vanaf dan was hij niet meer te stoppen. François zorgde bij 12-14 (na goed werk van Twan) en met een rebound bij 13-14 dat de kloof niet te groot werd. De Iraniër Esfandiar bracht zijn team na een mooie lange rally wel op 16-20 maar Johan zijn vechters bleven er in geloven. Wout kwam in bij 21-23 maar zijn serve ging keihard in het net, 3 setballen dus voor de Limburgers en na een misser van Esfandiar blokte Simon ons naar 23-24 maar het was de onhoudbare Lou Kindt die door de handen van Kuba zijn ploeg op 0-1 zette.


Set 2 gingen beide ploegen opnieuw stevig van start en het was in deze fase bij ons Kuba die voor winners zorgde met een goeie aanval voor 3-4 en 2 blokpunten (6-4 en 7-4) op de killer van set 1 Lou Kindt. François zorgde voor de 9-6 na heel goed verdedigend werk van Tim en voor de 16-14 deed dit 2-tal dit nog eens over. Als MatÄ›j los door het bezoekende blok klopte (17-15) daar een ace achter plaatste (18-15) en François de bal knap in het straatje zette (19-15) was het voor coach Joel Banks het sein om na zijn time-out de stilgevallen Lou Kindt te vervangen door Jolan Cox, wat zouden wij ons deze wissel nog gaan beklagen.
Voor deze set was het geen probleem, de kloof was er en met de juiste focus stoomden we door naar 25-20 en een verdiende 1-1 op het bord.


Set 3 ging eerst nog vrij gelijk op 3-3 en 6-6 maar dan leek het beste van de soep te zijn bij onze boys, bij 8-12 kwam Wout in voor Twan en ondanks 2 snelle 1e tempo winners (10-13 en 11-14) van onze jongste middenman waren het de bezoekers die nu de bovenhand hadden.
Voor de 14-19 was er een misverstand naast het veld met de buzzer die ging voor een time-out terwijl er gewoon verder gespeeld werd, even gepalaver lans de lijn en voor de 14-20 was het misverstand op het veld toen onze jongens te lang naar elkaar stonden te kijken. MatÄ›j kon nog wel eens uithalen voor de 15-22 maar onze gebaarde Tsjech zijn vlammetje ging langzaam verder uit. Simon kon nog eens knap blokken op Mitch Stahl voor 19-24 maar François knalde in het blok en set 3 ging naar de bezoekers.


Set 4 starten we met Wout aan de opslag en onze jonge blonde god keilde de ene na de andere service scherp over het net. Bij Maaseik stokte de opbouw even en het ging snel naar 5-0, kloof die we vasthielden tot 9-4. Maar als bij ons Matěj vervangen werd door Danny begon Jolan Cox aan deel 1 van zijn show, staalharde opslagen met zijn linker en het ging van 10-7 naar 10-14.
Johan deed nog een poging om het tij te keren maar bij de volgende rotatie met Cox aan de opslag (16-20) deed de bezoekende nummer 10 zijn eerder nummertje nog eens over en onze jongens hingen in de touwen, 16-25 en de 3 punten gaan mee naar Limburg.Wat hebben we vandaag geleerd zou Piet Huysentruyt nu vragen?
Wat inzet betreft kunnen we onze jongens niets verwijten, de tegenstander was gewoon sterker en dat zeker in de breedte. Dat deze jonge groep zich op dit moment niet kan meten met Greenyard Maaseik  en waarschijnlijk nog minder met Knack Roeselare is geen schande, ze vechten voor wat ze waard zijn en leren elke wedstrijd bij. Alleen al daarom verdienen ze onze steun, zelfs vanuit ons kot.
Wil je de wedstrijd nogmaals bekijken, kan dit via volgende link:
https://youtu.be/9LcB7NzVCFs

#StarOfTheGame ging naar Jolan Cox en hoe zo een schriel mannetje zoveel kracht uit die linkerarm kan halen blijft een genot om naar te kijken.

Als Covid-19 het toelaat is er woensdag om 19u30 de bekerwedstrijd in Menen tegen het Decospan Menen van Frank Depestele, helaas nog steeds zonder publiek, het zal dus stil zijn in de hel van Mjiende.