• PASSION MEETS SPIRIT

Lindemans AALST

3:0

WAREMME volley

25:13 / 25:17 / 25:16 / 0:0 / 0:0

SCORE

25

Set 1

13

25

Set 2

17

25

Set 3

16

Gedreven Aalst houdt de 3 punten thuis

Starting six: Wout D’heer, Tim Verstraete, Robbe Van de Velde, Seppe Van Hoyweghen, Simon Van de Voorde, Jakub Rybicki, José Gomes


Het einde van de maand februari betekent ook de start van de Champions en Challenge Final Four.
Voor ons is het dit seizoen de Challenge Final Four met duidelijke ambities: de vijfde plaats en dat laatste Europees ticket binnenhalen. Er hing dan ook een spanning in Schotte bij aanvang van de eerste wedstrijd. Achteraf bleek dat er gezegd was tegen de mannen om de wedstrijd agressief aan te vatten en dat deden ze ook. Ze waren duidelijk gebrand om de wedstrijd te winnen.


Beginnen doen we met Kuba als hoofdaanvaller, hij keek nog even naar Jeroen om zeker te zijn dat hij op de juiste plaats stond. Na een duimpje waren ze er helemaal klaar voor.
José scoort ons eerste punt, Wout blokt en Robbe scoort tussen het blok. Met nog een winnende opslag van José staat het snel 5-1 en zien we een Lindemans Aalst dat meteen goed op dreef is.
Waremme maakt gebruik van Simon zijn blok om te scoren, maar na een opslagmisser en een opslag van Robbe die net over het net valt staat het 10-4.
Er volgt meteen een time-out van Waremme die werkt want Robbe zijn opslag vliegt in het net, 10-5. Kuba kruipt meer en meer in zijn rol als hoofdaanvaller en slaat de bal net binnen, al was er een challenge nodig om dit goed te kunnen zien.
De volgende challenge komt bij 16-5 wanneer er discussie is over een voetfout van Waremme.
Ons blok staat er en 2x op rij geraken de aanvallers er niet door, bij 17-6 komt er een tweede time-out voor Waremme. Onze kapitein toont zijn kunsten in blok en aanval en brengt ons naar 21-10. Abinet scoort via de handen van ons blok maar Kuba doet hetzelfde en het staat 23-13. Simon legt zijn opslag zeer kort en zorgt met een ace voor ons eerste setpunt dat na een blok meteen afgewerkt wordt.


De tweede set starten we met dezelfde opstelling. Simon scoort meteen weer met zijn opslag en het staat 2-0. Waremme is wakker geschoten en mede dankzij Abinet komen ze voor de eerste keer op voorsprong 2-4.
Seppe haalt een slechte receptie aan de andere kant van het veld waarna José het punt kan afmaken maar hier komen veel opmerkingen op en Abinet wordt even bij de scheidsrechter geroepen. Bij 4-6 mist hij zijn opslag en schopt de bal kwaad weg en geeft de scheidsrechter hem een rode kaart. In volleybal betekent dit niet dat de speler van het veld moet, maar de tegenstander (wij in dit geval) krijgt een punt en de opslag. Het stond dus 5-6. Dat is het moment dat Aalst terug de wedstrijd helemaal in handen neemt.
Via ons blok en een ace van José komt het 9-6 te staan. Simon scoort weer zijn puntjes, eerste via aanval dan 2x blok en het wordt 13-8. Aminet scoort ook met enkele harde aanvallen waardoor Waremme beter kan aanklampen dan in set 1, maar ons Aalst houdt duidelijk de bovenhand. Tim houdt de ballen spectaculair in het spel door wel tweemaal over de bank te vliegen en de bal terug te brengen, even een blok van Wout en het staat 19-13.
Wij blijven goed verdedigen, want er komen wel degelijk harde aanvallen. Een blok op Aminet en het staat 23-16. Robbe scoort en we krijgen setpunt dat door Simon zijn blok afgemaakt wordt.


In de derde set kan Aalst zijn niveau goed aanhouden. Wout en Simon komen snel door het midden en na opslagmissers van beide ploegen staat het 6-4. Er komen mooie rally’s met goed verdedigende ploegen, Waremme recupereert een eerste blok van Simon maar een tweede zorgt voor 8-4.
Waremme mist een paar ballen in aanval, ons blok blijft er steeds hangen en zorgt dan ook voor de 12-4. José scoort op de hoek, Simon in het midden, Kuba als hoofdaanvaller en er staat al snel 18-6 op het scorebord.
Waremme maakt nog enkele puntjes en komen iets dichter en na een slechte receptie neemt Johan even een time-out, 20-12.
Even rust en dan gewoon afmaken lijkt mij de boodschap. Kuba scoort nog eens langs achter en het staat 22-13. Wout aan de opslag en hij lijkt de wedstrijd uit te willen serveren. Hij scoort 2 aces en het staat 24-13.
Waremme geeft het nog niet helemaal weg en Abinet scoort nog een punt. Onze passen gaan allemaal naar Robbe Van de Velde, hij moest en zou de wedstrijd afmaken.
Er wordt een challenge gevraagd voor blok fout maar in het voordeel van Waremme. Johan roept nog: “Dat is niks Robbe, gewoon scoren.” Wat hij dan ook doet en we winnen onze eerste wedstrijd in de Challenge Final Four na 1u en 10 minuten spelen.


Star of the Game: Wout D’heer