• PASSION MEETS SPIRIT

Tectum ACHEL

1:3

Lindemans AALST

23:25 / 25:17 / 20:25 / 21:25 / 0:0

SCORE

23

Set 1

25

25

Set 2

17

20

Set 3

25

21

Set 4

25

Met veel strijdlust de 3 punten mee naar huis

Starting Lineup: Seppe Van Hoyweghen, Jakub Rybicki, Twan Wiltenburg, Wout D’heer, José Gomes, Simon Van de Voorde, Tim Verstraete
Kwam in: Francesco Zoppellari


Onze tweede wedstrijd van de Challenge Final Four was meteen een belangrijke. Zowel Aalst als Achel had de eerste wedstrijd gewonnen dus de winnaar van deze wedstijd zou leider worden in de rangschikking. De opdracht stond in de voorbeschouwing en was kort en duidelijk: winnen. De voorbode voor een spannende wedstrijd.

Beginnen aan de wedstrijd doen we met slechts 8 fitte spelers. Robbe Van de Velde was geblesseerd en zo waren er weinig verrassingen in de opstelling. Enkel Wout D’heer stond niet op zijn vertrouwde middenpositie maar trad aan als hoofdaanvaller.
Dat het even zoeken is naar een nieuw ritme is dan ook niet onbegrijpelijk. Achel krijgt al snel een kleine voorsprong en kan die ook aanhouden tot het midden van de set. Twan en Wout missen opslagen, Kuba krijgt een groot blok voor zich, maar we zien wel een team dat er samen voor wil blijven gaan.
Bij 14-8 doet Johan zijn enige wisselmogelijkheid en komt Francesco erin voor Seppe. Achel blijft doorduwen en komt op 17-9, dit is voor Johan het teken voor een tweede time out. Die werkt dan ook want we zien een opslagmisser bij Achel, het wordt 17-10 en Aalst lijkt meer en meer in de wedstrijd te komen. Kuba zet veel druk met zijn opslag waardoor José en Twan kunnen scoren, 18-13. Dan noteren we een ace voor onze Kuba en onze middenmannen Twan en Simon zorgen voor 19-17. De andere middenman Wout scoort als hoofdaanvaller en het staat 19-18. Na een score van Simon door het midden staan de bordjes eindelijk gelijk bij 20-20.
We gaan erop en erover want Wout scoort een ace en José zet een blok en straft daarna een slechte receptie af, het staat 20-23. Achel geeft het natuurlijk niet zomaar weg en komt nog terug tot 23-24, maar Kuba maakt het af en met 23-25 halen we de eerste set binnen.


Het begin van de tweede set gaat weer gelijk op. Er staan twee strijdlustige ploegen tegenover elkaar. Er komen leuke en mooie rally’s en de hoofdaanvaller van dienst Wout maakt 9-9 achter de 3-meter lijn. Achel scoort door het midden en met een ace en komt als eerste op voorsprong, 15-10. Seppe wordt terug in het spel gebracht voor Francesco en José kan scoren, waarna Twan uitpakt met een ace en José opnieuw een eenmansblok zet, 15-13.
De punten gaan opnieuw heen en meer met nu het verschil dat Achel steeds 2 à 3 punten voor blijft. Achel scoort via ons blok en na 2 fouten van Aalst staat het plots 23-17. Kuba zijn aanval vliegt buiten en met een ace van Verschueren wordt het 25-17 en 1-1 in sets.


In set 3 zien we beide ploegen nog steeds vol goede moed en met veel wilskracht. De punten gaan weer gelijk op maar het is Aalst dat nu 2 à 3 puntjes voor kan blijven.
José scoort vlot op de hoek en na een mooie redding + nog een goede pas van Seppe scoort deze José met een tipbal, 4-7.
Onze mannen geven alles in aanval, blok en verdediging, er komen leuke rally’s en mooie punten van Wout als hoofdaanvaller en Twan door het midden, daarboven nog een ace van Seppe en het staat 8-14.
Achel werkt de kloof weer bijna dicht en komt tot 12-14, dan wordt Seppe weer gewisseld voor Francesco. Achel komt toch gelijk te staan bij 15-15, maar dankzij een aanval van Simon, opslagdruk van Twan en José scorend op de hoek wordt het 17-21.
Deze voorsprong geven we niet meer af. Kuba zet een eenmansblok dat het eerste setpunt oplevert, Achel scoort nog maar Twan maakt de set af, 20-25, 1-2.


Set 4 en, zoals al heel de wedstrijd, gaan de punten weer gelijk op. Met een tipbal van onze kapitein komt Aalst een eerste keer op voorsprong, 7-9. Diezelfde Simon zorgt voor 8-11.
Achel blijft goed meegaan en het is vechten voor elk punt. Achel komt zelfs helemaal bij en komt op voorsprong door een netfout van Kuba, 15-14. Johan neemt meteen een time out, maar Achel kan daarna nog 2 punten maken dus neemt Johan meteen zijn tweede time out.
Wout krijgt 3 pogingen en de derde werkt hij mooi af in de lijn, 17-15. José kan nog steeds zijn punten scoren op de hoek, 18-17. Wout scoort met een blok en een ace en de bordjes staan weer gelijk bij 20-20.
José scoort, Achel mist in aanval en Kuba scoort en het staat plots 20-23, tijd voor time out bij Achel. Achel kan nog scoren via pipe maar eindigen doen we met een opslagmisser en het wordt 21-25, 1-3.Beide ploegen hebben gestreden voor elk punt, dat maakt onze overwinning des te mooier.
De 3 punten komen mee naar Aalst en zo staan we voorlopig aan de leiding in de Challenge Final Four.
Volgende wedstrijd is woensdag 10 maart, thuis tegen Caruur Volley Gent, 19u30.


Star Of The Game: José Gomes