• PASSION MEETS SPIRIT

Lindemans AALST

2:3

Tectum ACHEL

23:25 / 25:19 / 23:25 / 26:24 / 13:15

SCORE

23

Set 1

25

25

Set 2

19

23

Set 3

25

26

Set 4

24

13

Set 5

15

We verliezen de topper tegen Achel

Starting lineup: Wout D’heer, Robbe Van de Velde, Seppe Van Hoyweghen, Simon Van de Voorde, Jakub Rybicki, José Gomes en Tim Verstrate
Kwamen in: Francesco Zoppellari en Twan Wiltenburg


Zondag stond er een thuiswedstrijd tegen Achel op het programma. Wederom een zeer belangrijke wedstrijd met zicht op die vijfde plaats en dat laatste Europese ticket. Daarvoor moesten we nog 2x de volle 3 punten halen, te beginnen tegen Achel.

Robbe en Kuba waren weer inzetbaar dus konden we starten met een opstelling die min of meer als normaal aanvoelde. Achel kan iets overtuigender starten en ze namen dan ook meteen een voorsprong bij 7-12. Na een time-out konden onze mannen iets meer tegenwerk brengen. Bij 16-16 komen we weer gelijk te staan en volgt er zelfs een kleine voorsprong bij 19-17. Het einde van de set gaat gelijk op, maar het is Achel die op het eerste setpunt krijgt en ook kan binnenhalen, 23-25.

De tweede set begint met een beter Aalst. We zien mooie rally’s en knap verdedigend werk van onze libero Tim. Bij 6-8 nemen we het over en komt er een voorsprong van 20-14. Achel komt nog terug maar bij 24-19 is het setpunt voor ons dat door Simon afgemaakt wordt, 25-19. Dit beter Aalst kon het jammer genoeg niet volhouden, in set 3 is het Achel die steeds uitloopt. Onze mannen doen er alles aan om aan te klampen en de kloof te dichten. Elk punt is een zeer belangrijk, dat is te merken aan het aantal challenges en discussies die er af en toe volgen. Aalst blijft achterlopen en we komen pas gelijk te staan bij 22-22, maar het is Achel die kan doorduwen en de derde set kan binnenhalen, 23-25.
Wat meteen ook betekende dat wij geen kans meer maken op de vijfde plaats en dat Europese ticket.

Desondanks zien we in de vierde set een heel ander Aalst op het veld staan. De spelers hebben zich opgepompt om de laatste thuiswedstrijd in schoonheid af te maken en komen dan ook snel op een grote voorsprong, 19-10. Achel herpakt zich en begint aan de inhaalrace, met succes. Iedereen ziet de mooie voorsprong van Aalst punt per punt kleiner worden wanneer de Limburgers tot 22-21 terug kunnen komen. Gelukkig kunnen onze mannen zich nog even herpakken en halen ze de set nog binnen dankzij scorende Robbe en José, 26-24.
De tiebreak gaat gelijk op 11-11, dan is het Achel die overneemt en de wedstrijd afmaakt, 13-15, 2-3.


De laatste thuiswedstrijd was één met veel ups en downs, maar net iets te veel downs. De teleurstelling na de wedstrijd was groot, maar zoals onze kapitein na de wedstrijd ook zei: volgend seizoen is het tijd om ons te herpakken en weer vol voor de prijzen te gaan.

SOTG: Brecht Campforts